Rondreis Ierland

Ierland is groter dan alleen maar de stad Dublin en is zoveel meer te zien. Neem bijvoorbeeld Belfast, Cork, Galway, Knock en Kilkenny in je reisplanning. In Kilkenny proef je de sfeer van de middeleeuwen, terwijl Belfast vooral interessant is vanwege de vele festivals. Cork is de op een na grootste stad van Ierland. De stad heeft twee grote kathedralen. St.Mary’s Catherdral van de Church of Ireland en St. Finbar’s Cathedral van de Rooms-Katholieke kerk. Voor eetliefhebbers is het een goede stad om heerlijk te eten. Je kunt een bezoekje brengen aan het Butter Museum, die verteld de smeuïge verhalen van de stad als ’s werelds grootste botermarkt. In Galway is ieder jaar het October Jazz Festival. Galway is een groeiende stad met veel mooie winkels een levendig uitsgaancentrum. Er is iedere maand wel een festival en er zijn goede pubs en restaurants. Knock is een van de meest bezochte plaatsen in Ierland. Dit komt omdat het een bedevaartsoort is. De streek is erg mooi met fraai begroeide bergen in de omgeving. Voor de wandelaars zijn er grote meren Lough Mask, Lough Conn en Lough Cullin een aantrekkelijke wandelroute. In het westen van Knock ligt Westport, een historisch stadje een eigen uniek stratenplan. Het centrum is kleurrijk en heeft een warme sfeer. De pelgrims beklimmen ieder jaar de berg Crough Patrick. Voor de niet-gelovigen is deze wandeling absoluut de moeite waard. Kilkenny is beroemd om zijn vele middeleeuwse gebouwen in het centrum. De gebouwen die je zou kunnen bezoeken zijn Killkenny Castle en Saint Canice’s Cathedral.

rondreis ierland

De stad heeft ook verschillende brouwerijen die je kan bezoeken. Bieren die gebrouwen worden zijn onder andere Smithwicks en Kilkenny. Een prima uitgangspunt waar je je reis kan beëindigen is Roscommen Country. Het is omringd door ongerepte natuur met mooie bergen. Dit gebied staat bekend om rust en stille wateren. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Lough Key Forrest Park. 350 hectare natuur met een van de mooiste meren van Ierland. Het is ideaal gebied voor wandel- en fiesttochten. Je kunt in Ierland ook goed terecht op het platteland. Huur een auto en rij langs steile kliffen en leuke kuststadjes. Rij je geen auto dan is een fiets een goed alternatief. Regel de fiets en laat je bagage bezorgen op je eindpunt van die dag. Aan de westkust van Ierland vind je de schiereilanden Tralee en Kerry. Deze zijn zeker een aanrader, maar Dingle mag je echt niet missen.

Dingle

Dingle staat bekent om zijn sprookjesachtige stadjes en romantische kastelen. Neem een duik in het koude water en ga opzoek naar de mythische dolfijn uit de legende. Ook kan je een bezoekje brengen aan een eeuwenoud kerkje, op Clare Island de ruïne van een wilde piratenkoningin. Hiken door Ierland is goed te doen. Het land is bezaaid met hiketrails. In kerry vind je de populaire Mount Brandon. Een andere plek voor een prachtige hike is Aran Island. Het leuke van Ierland is dat het geen groot land is. De afstanden tussen stadjes zijn niet groot waardoor je in een paar dagen tijd heel veel kunt zien. Het is zelfs mogelijk om in slechts een paar uurtjes het land van oost naar west door te steken. Er zijn ongelofelijk veel oude kerkjes en abdijen te bezoeken in Ierland. De beste reistijd is vanaf april t/m september.